Onze huid is ons grootste levende orgaan. De huid regelt onze temperatuur, ademt, beschermt, neemt waar en scheidt afvalstoffen uit. Tevens kan de huid veel stoffen opnemen. Het is dus belangrijk om stil te staan bij wat we op onze huid aanbrengen.
Wij gebruiken een aantal van ‘s werelds meest opmerkelijke ingrediënten, maar wat we weglaten is net zo belangrijk. We hebben een zeer eenvoudige mantra: als er twijfel bestaat over de veiligheid van een ingrediënt, zullen we het gewoon niet gebruiken.
Pas op!
Dit zijn enkele stoffen die in veel cosmetica producten worden toegepast en waarvan de schadelijke bijwerkingen soms pas jaren later aan het licht komen. Wij raden daarom aan : voorkomen is beter dan genezen, dus vermijd deze ingrediënten op uw huid.
[accordion title=” “]
[accordion-item title=”Lijst van ingredienten die je bij Living Nature niet zal vinden”]
Hormoonontregelende synthetische conserveringsmiddelen zoals:
- Parabenen – Buthylparabeen Propylparabeen Methylparabeen, Ethylparabeen
- Ethelhexyglycerin
- Hydroxymethylglycinate
- joodpropynylbutylcarbamaat
- Methylchloroisothiazolinone
- Methylisothiazolinone
- Unigerm
- Suttocide
- Neurotoxische conserveringsmiddelen zoals fenoxyethanol
- Formaldehyde
Harde oppervlakte-actieve stoffen zoals :
natrium, ammonium en lauryl / laurethsulphates
Aardolieproducten/minerale oliën (werken huiduitdrogend)
Petrochemie, waaronder PEG’s, paraffine en andere glycolen.
Siliconen, Petrolatum (Vaseline), Paraffinum-Liquidum, Paraffinum-Subliquidum, Cera Microcristallina (Hart-Paraffin), Microcrystalline Wax, Ozokerit, Ceresin.
Minerale oliën kunnen door hun lage kostprijs de productiekosten van een cosmeticaproduct aanzienlijk verminderen.
In een medisch rapport van allergoloog Dr. T.G. Randolph wordt gewaarschuwd voor het gebruik van minerale oliën (aardolie) en vetten zoals paraffine of vaseline op de huid. Zij lossen de natuurlijke huidvetten op, blokkeren de vochthuishouding en de zuurstofopname van de huid.
Doordat de huid door de tijd heen gewend (verslaafd) raakt aan deze stoffen is zij nauwelijks meer instaat zelf nieuwe huidvetten aan te maken. Wanneer de circulatie van de huid op lange termijn wordt verhinderd, vertoont de huid uiteindelijk uitdrogingsverschijnselen en ten gevolge daarvan mogelijk allergie. Bovendien kan minerale olie ook acné veroorzaken.
Zodra men deze ingrediënten niet meer toepast, gaat de huid trekkerig en droog aanvoelen en is men geneigd toch maar weer naar deze vette, huidbelastende stoffen te grijpen. Wanneer u de behandeling met een cosmeticaproduct op basis van minerale oliën stopzet, en de huid met plantaardige natuuroliën verzorgt, kan de huid aanvankelijk reageren met uitdrogen, kleine vlekjes, lichte jeuk en kleine puistjes en barstjes. Dit is een gevolg van de voordien gebruikte producten die de huid uit haar evenwicht hebben gebracht (ook indien u gewoon stopt met de oude producten zal de huid zo reageren). Zet in dit geval de behandeling met plantaardige natuuroliën rustig verder zodat uw huid zichzelf weer gaat herstellen. Dat kan enkele dagen tot enkele weken duren. Als uw huid en vooral de huidbarrière terug in haar gezonde toestand is, zal ze voldoende vocht opnemen en in een veel betere staat verkeren dan u ooit voor mogelijk had gehouden. Goede natuurlijke oliën zijn jojobaolie, sheabutter, macadamia, teunisbloemolie en in mindere mate, sesamolie. Ze benaderen qua samenstelling immers het beste uw natuurlijke huidvetlaag.
synthetische geurstoffen, uitdrogende alcoholen
ftalaten
Bisfenol-A (BPA)
Genetisch gemodificeerde of bestraalde ingrediënten
[/accordion-item]
[/accordion]